Recept

Sommarsallad_low
Grillad halloumisallad med jordgubbar och basilika

Tänd grillen eller hetta upp en stek- eller grillpanna på hög värme. Skiva osten i centimetertjocka skivor. Grilla eller stek några minuter på varje sida så att osten får fin färg. Skölj salladsbladen och fördela dem på fyra tallrikar eller ett stort fat. Skiva salladslöken...

grillad_lax_low
Grillad lax med dillslungade primörer och örthollandaise

Torka av laxen med hushållspapper. Blanda samman alla ingredienser till rubben, gärna i en mortel, och klappa in laxen med kryddblandningen, lägg laxen i halster. Grilla på medelvärme, först med skinnsidan ner några minuter, vänd sen och grilla cirka två minuter på andra sidan....

froknacke_low
Godaste Fröknäcket

Sätt ugnen på 150° (varmluft) eller 175° (vanlig). Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
 Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vatten och lägg i kokosfettet så det smälter.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt....

tips-frozen yoghurt_low
Nyttig frozen yoghurt

Glass, glass i stora lass är vad man vill ha om sommaren. Olyckligtvis innehåller vanlig glass mycket socker och kalorier men det går att hitta nyttigare alternativ. Gör egen frozen yoghurt genom att blanda 5 dl tjock yoghurt, till exempel turkisk, med 1 tsk vaniljpulver...

ceviche_low
En god ceviche passar fint som sommarförrätt

Ceviche på pilgrimsmussla 4 personer 6-10 pilgrimsmusslor beroende på storlek, ca 300 g 1 lime 1 schalottenlök 1 röd chili ½ mango 1 avokado Ca 10 cm gurka 2 msk olivolja ½ kruka färsk koriander Salt och peppar Gör så här Skär pilgrimsmusslorna i små fina tärningar, lägg dem i en bunke. Pressa över limejuice och skalet...

pastapanna_low
Krämig bönpasta med ärtor och bacon

Klipp eller strimla baconet i små bitar. Hetta upp en stekpanna, lägg i baconet och stek på hög värme några minuter till baconet börjar bli knaprigt. Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i pannan, låt fräsa med ett par minuter så att löken...

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!...